Over ons 2018-02-23T14:44:54+00:00

Jouw succes vergroten.
Dat is ons doel.

Hoe halen we het meeste uit de financiële afdeling?

Wij zien veel te vaak dat bedrijven niet het maximale uit de financiële functies en/of de financiële afdeling halen. Dat is zonde en niet nodig. Volgens CFO Force moet de financiële functie c.q. afdeling financiën dienstbaar zijn aan de rest van de organisatie. Een afdeling waar je graag even binnenloopt in plaats van “een afdeling die je nu eenmaal moet hebben…”.

Soms zien we dat er een hele grote afstand is tussen de financiële afdeling en de rest van het bedrijf. Een onbegrepen financiële afdeling waar een verongelijkte sfeer heerst. Achteraf alles beter weten, terwijl je vooraf niets had gehoord. Niet zelden gaat een dergelijke cultuur samen met een loopgravenoorlog met de accountant of andere partijen. Zonde van het geld en de energie.

Aan de andere kant zien wij ook geregeld dat de financiële afdeling door de rest van de organisatie wordt gemarginaliseerd als een clubje boekhouders dat de hele dag facturen zit in te boeken. Ook zonde, want een goed georganiseerde financiële organisatie verdient zichzelf meer dan terug.

Kortom, het gebeurt meer dan eens dat er niet het maximale uit de financiële functie en/of de afdeling wordt gehaald. En dat is jammer, heel jammer. Wij willen daar verandering in brengen. En om dat te bereiken zijn CFO’s nodig die veel meebrengen. Heel veel.

In de kern gaat het hier om drie zaken: opleiding, werkervaring en mentaliteit. Aan geen van deze vereisten doen wij concessies. Onze lat ligt hoog.

Opleiding en ervaring vormen de basis

Onze CFO’s hebben allemaal een academische opleiding, vaak aangevuld met de opleiding van registeraccountant of registercontroller. Onze mensen hebben veelal bij grotere professionele partijen het vak geleerd en gebruiken hun grote kennis en ruime ervaring om MKB-bedrijven bij te staan. Uiteraard hebben onze CFO’s allemaal uitstekende referenties en een verklaring omtrent gedrag (VOG).

Wij eisen van onze professionals dat ze minimaal 15 jaar relevante ervaring hebben. Vaak is de loopbaan begonnen bij een gerenommeerd accountantskantoor, maar in ieder geval heeft de CFO altijd vele jaren ervaring als financieel eindverantwoordelijke.

En persoonlijkheid maakt het verschil

Maar misschien wel het allerbelangrijkste: voor ons is het cruciaal dat de CFO over de juiste persoonlijkheid beschikt. Iemand die kan luisteren. Iemand die weet wat er moet gebeuren en dan in nauw overleg met de organisatie dit gaat realiseren. Iemand die het geweldig vindt om in teamverband praktisch te bouwen. Een teamspeler die anderen laat excelleren. En iemand die de organisatie meeneemt in de leercurve, want pas dan worden er duurzame verbeteringen gerealiseerd. Een grote betrokkenheid is hiervoor vanzelfsprekend, de CFO moet altijd dichtbij zijn. Samengevat: parttime betrokkenheid, maar wel met fulltime impact.

Waarom voor ons kiezen.

  • Topprofessionals verdienen zichzelf terug
  • Geen zorgen meer over dit soort zaken
  • Lange termijn commitment zonder lange termijn verplichtingen
  • Praktisch maatwerk
  • Duidelijke afspraken

Hoe kunnen we jou helpen?

Wil je stappen maken maar twijfel je over wat de juiste eerste stap is? Wil je meer informatie over onze dienstverlening?

Neem contact op en we helpen je graag vooruit.

Bel ons op 085 130 16 86