Interim CFO 2018-11-23T14:55:47+00:00

Soms is tijdelijk even wat meer nodig. Ervaren interim CFO’s maken de noodzakelijke inhaalslag.

Wat we voor jou kunnen betekenen

Er zijn situaties waar een parttime CFO te weinig snelheid kan maken. Dan is er een grotere inzet nodig. Of dit nu komt door snelle groei of juist wat zakelijke tegenvallers, een investering om snel zaken aan te pakken verdient zich vaak dubbel en dwars terug. Dan kan het bijvoorbeeld gaan om het tijdelijk ondersteunen van een directie of specifieke kennis bij verandermanagement of onverwachte vacatures.

Onze interim werkzaamheden bestrijken het gehele spectrum van operationele tot en met strategische werkzaamheden, maar ook ondersteuning bij transacties. Recente voorbeelden zijn het op orde brengen van een flinke financiële administratie en bijbehorende processen, het maken van heldere financiële en management rapportages voor investeerders, het implementeren van administratieve software of ERP pakketten, het voorbereiden van de periodieke accountantscontrole of fungeren als aanspreekpunt voor de belastingdienst. Maar ook met strategische zaken zoals het (tijdelijk) vervangen van de CFO bij plotselinge afwezigheid, realiseren van een businessplan voor toezichthouders of financiers, investeringsanalyses, bedrijf(her)structureringen, liquiditeits- of taxplanning kunnen wij u uitstekend helpen. Maatwerk zal ook hier het devies zijn.

Hoe kunnen we jou helpen?

Wil je stappen maken maar twijfel je over wat de juiste eerste stap is? Wil je meer informatie over onze dienstverlening?

Neem contact op en we helpen je graag vooruit.

Bel ons op 085 130 16 86

CFO Force beschikt over een groot netwerk aan ervaren bestuurders en interim managers. Hierdoor kunnen we snel schakelen. Dit is een kwestie van dagen, niet van weken. Onze stelregel is dat onze interim managers altijd overgekwalificeerd moeten zijn voor de opdracht. Anders kunnen ze nooit de vereiste resultaten binnen de strakke tijdslijnen realiseren. Aan dit uitgangspunt doen wij geen concessies. Naast de vereiste vakinhoudelijke vaardigheden zullen wij kritisch kijken naar persoonlijkheid en klik met de opdrachtgever. Alleen als al deze zaken kloppen kan de opdracht succesvol worden uitgevoerd.

Onze werkwijze is eenvoudig en transparant. Wij beginnen met een snelle situatiescan op basis waarvan wij gezamenlijk met de klant tot een duidelijke opdrachtformulering komen. Hierin zijn heldere doelstellingen en tijdslijnen vastgelegd. Vervolgens zullen wij binnen enkele dagen één of meerdere kandidaten voorstellen.

Zodra wij tot goede afspraken zijn gekomen kan de interim manager beginnen. Tijdens de opdracht zullen wij constant de vinger aan de pols houden om de voortgang te monitoren zodat het gewenste eindresultaat zowel in termen van planning als van output gegarandeerd is.

Wij zijn pas tevreden als u dat ook bent. Wij horen na afloop vaak van klanten “kunnen we jullie interim manager niet in dienst nemen?” Dat is niet de bedoeling, maar we zijn wel blij met deze blijk van waardering….

CFO’s van CFO Force

  • Geven overzicht en inzicht
  • Hebben al vaak met dit bijltje gehakt
  • Ontzorgen

  • Persoonlijke klik
  • Functioneren als sparringpartner

Heb je hier nog vragen over?

Neem contact met ons op